Logged in as

Kundtjänst

Lediga tjänster

Lediga jobb på Elvaco

Elvaco är ett växande företag med duktiga, prestigelösa människor som vill leverera det lilla extra samtidigt som vi har kul på vägen! 

 

Ansök nu

Elvaco utökar produktutbudet - lanserar Gateway för mobilt nätverk med LTE-kommunikation

Elvaco utökar produktutbudet - lanserar Gateway för mobilt nätverk med LTE-kommunikation

Som ett nästa steg i utvecklingen och för att möta marknadens efterfrågan, lanserar Elvaco CMe2100 LTE, en Gateway för mobilt nätverk som kommunicerar via LTE-nätet.

Utöver stöd för LTE, har CMe2100 LTE även utökat stöd för att hantera fler mätare, både trådade mätare som drivs direkt av produkten, samt i mjukvaran. CMe2100 LTE baseras på samma plattform som tidigare 2G-version av produkten, vilket ger den samma funktionalitet, samt gör den lätt att integrera i befintliga system.

CMe2100 LTE kan driva upp till 16 M-Bus mätare (16 enhetslaster). Mjukvarumässigt klarar produkten 256 mätare, vilket är en fördubbling mot tidigare.

En annan nyhet är att produkten har licensnivåer (16, 32, 64, 128 och 256). Detta för att du som kund ska få en låg instegskostnad samtidigt som produkten är lätt att optimera efter behovet.

CMe2100 LTE har en inbyggd fallback-funktion som ger dig som kund en trygghet i att få era värden levererade, då produkten automatiskt byter anslutning mellan 2G, 3G och 4G om den inte har täckning.

En annan stor fördel är att kommunikationen går snabbare med LTE, då det tar mindre kraft i näten. Det är en teknik som ger lägre latens och som är bättre anpassad till mer krävande applikationer.

 

Läs mer

Back to archive