Logged in as

Kundtjänst

Lediga tjänster

Lediga jobb på Elvaco

Elvaco är ett växande företag med duktiga, prestigelösa människor som vill leverera det lilla extra samtidigt som vi har kul på vägen! 

 

Ansök nu

Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätare

Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätare

Elvaco erbjuder lösningar inom flera IoT-teknologier såsom LoRaWAN och NB-IoT. Nu breddar vi utbudet ytterligare genom att lansera LoRaWAN-moduler till alla ledande mätarleverantörer för värmemätning.

LoRaWAN – en teknologi på framfart
LoRaWAN är en trådlös kommunikationsteknologi som bygger på en öppen standard och är anpassad för applikationer som kräver lång livslängd, batteridrift och lång räckvidd. I Sverige och Europa är teknologin på framfart och på många platser tas initiativ att bygga upp LoRa-nät som täcker hela städer, vilket bidrar till att Elvaco ser stor potential i teknologin. För att bredda utbudet och kunna erbjuda LoRaWAN-moduler till fler mätarfabrikat på marknaden lanserar nu Elvaco moduler till ytterligare fyra värmemätare från framstående samarbetspartners.

Produkternas många fördelar
Utmärkande för Elvacos moduler är att de är enkla att komma igång med och använda. Har man tillgång till ett LoRa-nät så kommer modulerna att ansluta till detta och fungera direkt. De är även utrustade med funktionen EcoMode som garanterar en lång batterilivslängd (upp till 11 år) utan att kompromissa med prestandan.

Modulerna levererar tidsstämplade mätvärden med hög tillförlitlighet och har även en flexibel meddelandefunktion med flera olika format.

En pålitlig leverantör med säkerhet i fokus
Elvacos koncept One Touch Commissioning (OTC) är unikt på marknaden. OTC erbjuder hela kedjan när det gäller säkerhet, enkel driftsättning och konfigurering, där mätdata smidigt levereras hela vägen in i önskat energiuppföljningssystem.

Konceptet inkluderar säker tilldelning och access av produktnycklar för slutanvändarens trygghet. Den tillhörande Android-appen Elvaco OTC, är en del i konceptet som gör erbjudandet unikt. Appen kommunicerar via NFC med produkten, vilket innebär att användaren slipper tidskrävande konfigurationsverktyg och kan validera installationen direkt. Den möjliggör också att man kan kontrollera rättigheter och förhindra åtkomst för obehöriga.

En kostnadseffektiv lösning med hög tillförlitlighet
Elvacos nya mätarmoduler innebär en kostnadseffektiv kommunikationslösning som är enkel att installera och konfigurera. Modulerna använder öppen standard, vilket betyder stor tillgänglighet och flexibilitet för kunden. De är dessutom mycket energieffektiva och har en lång batterilivslängd.

 

De nya modulerna kommer att lanseras i början av 2020.  

 

Vid frågor som rör produkterna, kontakta Anton Larsson, Product Manager, Meter Connectivity Modules & Cloud Solutions, 0300-30271 / anton.larsson@elvaco.se 

Back to archive