Logged in as

Om oss

Våra produkter och tjänster används för energieffektivisering, fakturering och statistik av tusentals företag runt om i världen inom fjärrvärme-, vatten-, fastighets- el- och gasbranschen. 

Elvaco erbjuder öppna helhetslösningar för energimätning som hjälper våra kunder att utveckla sin verksamhet på ett hållbart sätt. Vi är specialiserade inom kommunikationslösningar och infrastruktur, allt från mätare och sensorer till molnbaserade system och tjänster.  

"Med över 30 år i branschen har vi rätt erfarenhet och kunskap för att göra ditt mätprojekt lyckat. Välkommen att kontakta oss!"

David Vonasek, CEO Elvaco AB

 

Kärnvärden

 

Vision

Elvaco skall vara teknik- och marknadsledande inom konnektivitet för energimätning. Vi tycker att energimätning skall vara lätt att införa, komma åt och underhålla.

Mission

Elvaco möjliggör bättre beslut hos våra kunder genom att erbjuda oberoende kommunikationslösningar och tjänster för insamling, validering och presentation av energimätdata.

Vi vill hjälpa till och skapa plattformen för ett mer energieffektivt samhälle.

Värderingar

  •   Vi håller kunden i fokus
  •   Vi håller vad vi lovar
  •   Vi arbetar med driv
  •   Vi tänker efter före

I allt vi gör försöker vi jobba smartare, snabbare och bättre!

Fakta om Elvaco

 

Företagskategori
Energimätning, Energieffektivisering i byggnader

Affärssegment
Elektricitet, fjärrvärme/fjärrkyla, gas, vatten, fastighet, övriga branscher

Distributörer
Europa och Mellanöstern

 

Huvudprodukter
M-Bus Metering Gateways, M-Bus Masters, Mätarkommunikationsmoduler, Sensorer

Teknologier
IoT, Cloud computing, Analytics, MQTT, Big data, Mobile Network (2G/4G/LTE), Fixed Network (Ethernet), M-Bus wired/wireless, Modbus, DLMS, LoRaWAN

 

Installationer
>10 miljoner mätare anslutna till Elvacos infrastruktur

Anställda
60

Grundat
1984

 

Huvudkontor
Kungsbacka, Sverige

Bolagsstyrning
CEO: David Vonasek
Styrelseordförande: Mikael Johnsson Albrektsson

Ägare
Bemsiq AB, del av Investment AB Latour

 

Elvacos resa

Elvaco grundades 1984 av Vaclav Vonasek som var en dedikerad entreprenör och specialist inom elektronik och inbyggda lösningar. Under de första 15 åren levererade Elvaco hundratals projekt med ett brett utbud av teknik inom olika segment. Under dessa år byggdes en teknisk erfarenhet som ledde till att verksamheten omvandlades från ett konsultföretag till ett produktbolag.

1986 levererades de första produkterna inom affärsområdet energimätning. Det var först en konsultverksamhet som i slutänden ledde till våra kommande generationer av produkter och lösningar som styrde utvecklingen av den verksamhet vi kan se idag. I slutet av 90-talet gjorde Elvaco ett strategiskt val att stänga konsultverksamheten och bli ett produktbolag fullt ut. Då introducerades nästa generation av Elvacos mätlösningar på marknaden som byggde på 2G (GPRS) och 444 MHz radio tillsammans med M-Bus mätprotokollet.

Mellan åren 2000 och 2007 var verksamheten fortfarande måttlig och kunderna var belägna i södra Sverige. Under 2007 gjorde Elvaco en ny strategisk förändring för att skapa lösningar som var helt öppna och standardiserade. Mellan 2008 och 2011 började Elvaco leverera den nya mätplattformen CM Series, som öppnade upp marknaden både lokalt och globalt. Tillsammans med stora mätartillverkare som partners, började Elvaco leverera tusentals gateways med snabb tillväxt.

För att behålla den stabila tillväxten och investera ännu mer på exportmarknaden beslutade familjen Vonasek att hitta en långsiktig investeringspartner för att fortsätta den framgångsrika resan. Under 2014 förvärvades Elvaco AB av Investment AB Latour som är ett långsiktigt stabilt industriellt investmentbolag med huvudkontor i Göteborg. Utvecklingen av verksamheten har varit ännu mer intensiv tillsammans med Latour och 2021 har Elvaco ~60 anställda och når över 16 miljoner euro i intäkter.

Vår verksamhet idag bygger på grunden för en hållbar värld. Med dedikerad ledning och anställda, ser vi på framtiden med tillförsikt!

 

Genom att fortsätta använda webbplatsen, godkänner du användandet av cookies. Läs mer under Integritetspolicy och Cookiepolicy.