Logged in as

Kundtjänst

Lediga tjänster

Lediga jobb på Elvaco

Elvaco är ett växande företag med duktiga, prestigelösa människor som vill leverera det lilla extra samtidigt som vi har kul på vägen! 

 

Ansök nu

Elsys ERS VOC

9950844

Sensorer

Elvaco erbjuder temperatur- och luftfuktighetssensorer för både inomhus- och utomhusbruk. Produktlinjen möjliggör enkel och kostnadseffektiv mätning, vilket kan bidra till ett mer effektivt energiutnyttjande samt ett bättre inomhusklimat i fastigheter. Sensorer finns tillgängliga med M-Bus, Trådlös M-Bus eller LoRaWAN samt med eller utan display. 

Elsys ERS VOC - Inomhussensor, LoRaWAN

ERS VOC är en LoRaWAN-sensor för mätning med hög precision i inomhusmiljöer och är en utmärkt sensor för smarta byggnader, dynamiska arbetsplatser eller klimatkontroll. Den har en diskret och minimalistisk design och är utrustad med interna sensorer för mätning av VOC-nivå, temperatur, luftfuktighet, ljus och rörelse. Elsys-sensorer är utrustade med NFC (Near Field Communication) för enkel konfiguration med din smartphone. Inställningar och information som datahastighet, krypteringsnycklar, triggers och aktivering kan justeras och hanteras i Elsys konfigurationsapp “Sensor settings”. Den förväntade batterilivslängden är upp till 10 år, beroende på sändningsintervall, datahastighet och användningsmiljö. Sensorn drivs av två 3,6V AA litiumbatterier (säljs separat).

 

Med sin förmåga att mäta en mängd olika miljöparametrar passar inomhussensorn Elsys ERS VOC perfekt för många olika uppgifter i smarta fastigheter. Tack vare LoRaWAN-teknologin är modellen energieffektiv och har låg strålning eftersom data överförs med låg frekvens och minimal överföringseffekt. 

Sensorn är därför miljövänlig och kan användas under lång tid utan underhåll. Beroende på överföringsintervall, datahastighet och användningsmiljö har Elsys ERS VOC en batteritid på fem år eller längre. 

Tack vare LoRaWAN-nätverksprotokollet erbjuder luftfuktighetssensorn också en säker och tillförlitlig dataöverföringeftersom protokollet implementerar en mängd olika säkerhetsåtgärder, bland annat AES-128-kryptering och autentisering på slutenhetsnivå. 

LoRaWAN-luftfuktighetssensorn är kompakt och diskret utformad och smälter bra in i alla miljöer. Den är hållbar och robustoch kan användas inomhus under många olika temperatur- och luftfuktighetsförhållanden. Dessutom är inomhussensorn Elsys ERS VOC damm- och vattentålig och kan därför även användas i verkligt krävande miljöer.

Mekanik

Elektriska anslutningar

Elektriska egenskaper

Miljöspecifikationer

Användningsmiljö:
Inomhus

Temperatursensor, felmarginal

Luftfuktighetssensor, felmarginal

Användargränssnitt

M-Bus

Trådlös M-Bus

Integrerad M-Bus Master

Trådlös M-Bus mottagare

M-Bus slavgränssnitt

Allmänt

Lagring av mätdata (exempel)

Mobilt nätverk

Fast nätverk (Ethernet)

Integration

Godkännanden

Connections and Interfaces

Sändningar

Tack vare de många mätalternativen, möjliga användningsområden och den tillförlitliga och underhållsfria driften är inomhussensorn Elsys ERS VOC den perfekta mätanordningen för användning inom fastighetsautomation. 

Modellen fungerar inte bara som en LoRaWAN-luftfuktighetssensor – den mäter också många andra inomhusmiljöparametrar på ett heltäckande sätt. Mätningarna omfattar allt från temperatur och luftkvalitet till ljusinfall, rörelse och VOC-nivåer för lättflyktiga organiska föreningar som kan förekomma i inomhusluften. 

Elsys ERS VOC-sensorn är enkel att installera och lätt att använda. Den är försedd med ett inbyggt batteri och har en lång livslängd. Dessutom är sensorn utrustad med en Bluetooth-modul som gör att den kan konfigureras och styras trådlöst. Sensorn kan också programmeras och hanteras via en iOS- eller Android-mobilapp.

 

Vanliga frågor om inomhussensorn Elsys ERS VOC

 

Är inomhussensorn Elsys ERS VOC kompatibel med andra LoRaWAN-gateways?

Ja, inomhussensorn Elsys ERS VOC är kompatibel med alla LoRaWAN-gateways som använder LoRaWAN-standardprotokollet. Sensorn kan därför integreras i befintliga nätverk utan problem.

 

Kan inomhussensorn Elsys ERS VOC även användas utomhus?

Inomhussensorn Elsys ERS VOC har utformats speciellt för inomhusbruk och ska inte användas utomhus. Tillförlitlig överföring av data kan endast garanteras inom byggnader eller andra skyddade utrymmen.

Ingår batteri i inomhussensorn Elsys ERS VOC?

Nej, batteriet till inomhussensorn Elsys ERS VOC måste beställas separat.