Logged in as

Kundtjänst

Lediga tjänster

Lediga jobb på Elvaco

Elvaco är ett växande företag med duktiga, prestigelösa människor som vill leverera det lilla extra samtidigt som vi har kul på vägen! 

 

Ansök nu

CMe3000

1050015

CMe3000

M-Bus-mätare, som används för att mäta förbrukningen för värme, vatten och el, kräver ett mottagande system, en M-Bus-gateway, som mätarna ständigt kan kommunicera med och utbyta data. M-Bus-gatewayen CMe3000 för fast nätverk är en enkel men effektiv lösning för insamling av data från flera mätare. Tack vare öppna protokoll som följer branschstandarderna och ett praktiskt webbgränssnitt kan M-Bus-gatewayen CMe3000 för fast nätverk också enkelt fjärrkonfigureras och -uppdateras. Det gör att man enkelt och effektivt kan läsa av mätdata och avhjälpa fel. M-Bus-gatewayen CMe3000 är utrustad med ett IR-gränssnitt för fast nätverk och kommunicerar även trådlöst med olika Elvaco-enheter och externa M-Bus-mätare.

CMe3000 M-Bus Gateway för fast nätverk

CMe3000 är en kostnadseffektiv M-Bus Gateway för fast nätverk som fungerar som en kommunikationstunnel för M-Bus mätare och gör det möjligt för dem att kommunicera med ett mottagande system. Produkten är utrustad med ett IR-gränssnitt, vilket gör att den kan kommunicera med andra enheter från Elvacos CMe/CMeX-serie samt ABB-elmätare utan att kablar behöver användas. Den är även kompatibel med alla mätare som använder sig av M-Bus. Genom sitt integrerade webbgränssnitt kan CMe3000 konfigureras och uppdateras på distans utan att dess installationsplats behöver besökas.

Mekanik

Material:
Polyamid
Mått (b x h x d):
35 x 90 x 65 mm (2 DIN-moduler)
Skyddsklass:
IP20
Vikt:
100 g
Montering:
Monteras på DIN-skena (DIN 50022) 35 mm

Elektriska anslutningar

Matningsspänning:
Skruvplint kabelarea 0,75-2,5 mm², 0,5 Nm åtdragningsmoment
M-Bus masterport:
Snabbanslutning enkardelig ledare 0,6-0,8 Ø mm
Nätverk:
RJ45 (Ethernet)

Elektriska egenskaper

Nominell spänning:
100-240 VAC (±10%)
Frekvens:
50/60 Hz
Effektförbrukning (max):
<2,5 W
Effektförbrukning (nom):
<1 W
Installationskategori:
CAT 3

Miljöspecifikationer

Drifttemperatur:
-20 °C till +55 °C
Luftfuktighet:
5 % till 90 %, icke-kondenserande
Höjd över havet, drift:
0-2000 m
Användningsmiljö:
Inomhus, kan utökas till utomhus med IP67 extern kapsling
Förvaringstemperatur:
-40 °C till +85 °C

Temperatursensor, felmarginal

Luftfuktighetssensor, felmarginal

Användargränssnitt

Grön LED:
Drift
Röd LED:
Felindikering
Gul LED:
Status Ethernet
Tryckknapp:
Fabriksåterställning
Konfiguration:
Webbgränssnitt (HTTP)

M-Bus

Gränssnitt:
IR, integrerad M-Bus Master
M-Bus standard:
EN 13757
Transparent M-Bus:
TCP/IP (mjukvarubegränsningen gäller inte för Transparent M-Bus)
Dekryptering:
Nej

Trådlös M-Bus

Integrerad M-Bus Master

Nominell spänning, masterport:
28 VDC
M-bus baud rate, masterport:
300 och 2400 bit/s
M-Bus avsökningslägen:
Primär, sekundär
Maximal kabellängd:
1000 m (100 nF/km, maximalt 90 ohm)
Maximalt antal enhetslaster (hårdvarubegränsning):
8T/12 mA (kan utökas genom CMeX10-13S Series)

Trådlös M-Bus mottagare

M-Bus slavgränssnitt

Allmänt

Uppdatering mjukvara:
Webbgränssnitt

Lagring av mätdata (exempel)

Mobilt nätverk

Fast nätverk (Ethernet)

Hastighet och duplex:
Auto 10/100 Mbit, halv/full duplex

Integration

Godkännanden

EMC:
EN 61000-6-2, EN 61000-6-3
Säkerhet:
EN 61010-1, CAT 3

Connections and Interfaces

Sändningar

CMe3000 - M-Bus gateway för fasta nätverk är en smart, modern men ändå kostnadseffektiv master som fungerar som ett gränssnitt mellan M-Bus-mätarna och Ethernet TCP/IP-kommunikationsinfrastrukturen. CMe3000 är en transparent gateway mellan trådbundna M-Bus-enheter och systemet som använder TCP/IP-nätverk.

CMe3000 - M-Bus gateway för fasta nätverk, är en högkvalitativ instegsmodell inom M-Bus gateways som tillhandahåller alla funktioner som en modern mätinfrastruktur kräver. En viktig fördel med CMe3000 är dess plug and play-koncept, som innehåller ett intuitivt och lättanvänt webbgränssnitt. Detta webbgränssnitt används för att övervaka, underhålla och konfigurera M-Bus gatewayen på distans och spelar därför en viktig roll i effektiva nätverksövervaknings- och byggnadsautomationssystem. CMe3000 kan dessutom fjärruppdateras via det integrerade webbgränssnittet. Tack vare det kompakta formatet tar M-Bus-gatewayen mycket lite plats och är enkel att installera.

Förutom det praktiska webbgränssnittet har CMe3000 - M-Bus gateway för fasta nätverk, även ett fysiskt användargränssnitt som tydligt visar aktuell status för M-Bus gatewayen. En inbyggd LED lyser i olika färger för att visa när M-Bus-gatewayen är påslagen eller i Ethernet-läge. En röd LED varnar användaren om eventuella fel. CMe3000 - M-Bus-gateway kan konfigureras helt via webbgränssnittet. CMe3000 - M-Bus-gateway för fasta nätverk har också en tryckknapp för fabriksåterställning. Detta är särskilt användbart om upprepade fel uppstår som inte kan lösas genom enbart omkonfiguration. M-Bus teknologin är dock mycket tillförlitlig, vilket innebär att återkommande fel är mycket sällsynta.

Få mer information om CMe3000 - M-Bus gateway för fasta nätverk, genom att kontakta Elvacos kompetenta team. Om du är intresserad av produkten, vänligen skicka en förfrågan med specifikationerna för ditt mätprojekt.